{ "title": "Fasulyenin Gazı Nasıl Alınır", "image": "https://www.gaz.gen.tr/images/fasulyenin-gazi-nasil-alinir.jpg", "date": "19.01.2024 18:40:39", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Fasulyenin gazı nasıl alınır, Sofralarımızın baş tacı olan fasulyenin gazı alındıktan sonra, yediğimiz fasulye, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Kalp rahatsızlıklarına karşı vücudu korur. Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur ve kan şekerinin daha yavaş artmasını sağlar. Mide, ince ve kalın bağırsağın çalışmasını kolaylaştırır.

Fasulyenin gazı nasıl alınır?
Lezzetli bir fasulye yemeği pişirmek için

Öncelikle fasulye yemeğinin içine konulacak kuşbaşı eti başka bir tencerede su ile haşlayın. Eti suyundan süzerek ayırın ve bu suyu fasulye yemeği için kullanmayın. Tereyağını bir tencereye koyduktan sonra çok iyi eritin. Daha sonra ince doğranmış kuru soğanı yağa atın ve kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve biberleri de ilave edin. Tencereye koyulan tüm malzemeleri iyice kavurun. Haşlanmış kuşbaşı eti de ilave edip kavrulduktan hemen sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyduğumuz salça da iyice kavrulduktan sonra su ilave edin ve yarım limon suyu koyun. (Limon fasulyenin dağılmasını ve erimesini engellemektedir.) bu su kaynadıktan sonra, haşlanmış süzülmüş gazı alınmış fasulyeyi bir tencereye veya çömleğe alın ve kaynayan etli, salçalı suyu fasulyenin üzerine boşaltın ve kaynamaya bırakın. Su ve fasulye taneleri birbiriyle özleşene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.

Böylece hem fasulyenin gazı nasıl alınır öğrendik hem de sofralarımızın vazgeçilmez, çok lezzetli bir fasulye yemeğini yapmış olduk.

Afiyet olsun.
" } ] }