{ "title": "Gaz Sancısı Bebek", "image": "https://www.gaz.gen.tr/images/gaz-sancisi-bebek.jpg", "date": "20.01.2024 05:30:00", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Gaz Sancısı Bebek, Bebeklerde gaz sancısı çok sık görülmektedir. Bebeklerde yaşanan gaz sancısı anne ve babaları zor durumda bırakmaktadır. Tıbbi olarak infantil kolik olarak bilinen bebekler de gaz sancısının ilaçla tedavisi bulunmamaktadır. Bebeklerde görülen gaz sancısı 2-3 hafta ile 4 ay arasında haftada üç gün belli saat aralıklarıyla gerçekleşen ağlama nöbetleri olarak tanımlanan gaz sancısını bazı teknik yöntemlerle azaltabilirsiniz. Gaz sancısı bebekler de ortalama %17-30 arasında görülmektedir. Aileler genellikle ilk üç ay bebeklerin aşırı ağlamasından dolayı hekime başvurmaktadır. Bu ağlamaların genel nedeni gaz sancısı çıkmaktadır. Bebekler de yaşanan gaz sancısının farklı nedenleri bulunmaktadır. Bazı bebeklerde görülen gaz sancısının nedeni organik sebepler olurken bazı bebeklerde yaşanan gaz sancısının nedeni de annenin beslenme şekli ya da sigara tüketimi olabilmektedir.

Gaz sancısı bebek için genellikle 4. Aya kadar devam eder. Dördüncü aydan itibaren gaz sancısı yavaş yavaş geçmeye başlar.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Anlaşılır

Gaz sancısı yaşayan bebeklerde yüksek tonlu bir ağlama olur. Gaz sancısından dolayı ağlayan bebekler ağlarken ayaklarını karna doğru çeker. Ayrıca bebek de kusma, sık sık kaka yapma ya da kabızlık görülür. Gaz sancısı olan bebekler kaka yaptıktan sonra rahatlayabilir. Fakat bu her bebek de olamayabilir. Gaz sancısı bebek ağladığında zor susturulur ve kolay kolay sakinleşmez. Gaz sancısı yaşayan bebekler beslenmeyi kabul etmezler. Genellikle 2-3 saat ağlama sonucunda kendiliğinden susarlar.

Bebeklerde Yaşanan Gaz Sancısını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır
" } ] }